Аморальна пропаганда – Amnesty International знову потрапила в скандал

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International знову спричинила скандал. Цього разу суперечки викликали дії британської філії організації. Там збирають кошти “для російських політв’язнів” з QR-кодом на фірмових конвертах. На них зображено дві людини, що обіймаються, одна в кольорах прапора України, інша РФ.

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця назвав таку кампанію Amnesty International аморальною. Про це він написав у Twitter.

“Діамантові бури, що використовує AI, щоб опуститися ще нижче найнижчого рівня, безжально просвердлюють дірки в кожному порядному серці, друкуючи такого роду аморальну пропаганду зі збору коштів”, написав Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Amnesty International після скандального звіту втрачає донорів і працівників

Він також закликав двічі подумати, куди підуть ці донати.

На конвертах Amnesty International закликає перераховувати гроші нібито на допомогу “в’язням совісті в Росії”. Зокрема, для художниці, музикантки та блогерки Олександри Скочиленко. Її посадили у СІЗО за антивоєнну агітацію. Жінці загрожує до 10 років в’язниці.

Правозахисна організація Amnesty International після тривалої критики перегляне звіт про тактику Збройних сил України. Але зробить вона це під наглядом незалежних експертів, які детально вивчать звіт. Amnesty Norway після публікації скандального звіту втратила 80 членів. 60 людей заявили про звільнення на знак протесту, решта не пояснили причину.

4 серпня організація Amnesty International заявила, що українські військові нібито “наражають на небезпеку цивільне населення” і “розміщують озброєння в школах і лікарнях”.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Amnesty International втратила адекватність. Такими звітами Amnesty допомагає російським терористам, заявив президент Володимир Зеленський.