Депутати РФ хочуть зняти Путіна: військовий експерт розповів про петицію

Російські муніципальні депутати вимагають відправити президента Російської Федерації Володимира Путіна у відставку.

Про петицію, у якій депутати РФ вимагають перейменувати так звану спеціальну військову операцію у війну, аби оголосити загальну мобілізацію у Росії, розказав військовий експерт Олег Жданов у YouTube 13 вересня.

“У заяві йдеться, що дії Путіна, який довів до поразки в протистоянні з Україною, завдають шкоди майбутньому РФ і його громадянам. Перший пункт я підтримую обома руками відсторонення Путіна від влади, притягнення до відповідальності. Добре, хоча й поки що лише у себе в середині за доведення Російської Федерації до стану фактичної розрухи і злиднів. Плюс створення ореолу країни-ізгоя, яка сидить за залізною завісою”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московські депутати вимагають відставки Путіна

На думку Жданова, ця петиція “дуже сильно запізнилася”. РФ зараз не вдасться “перевести документ на військові рейки” через санкції, вважає експерт:

“Падіння виробництва в Росії буде спостерігатися до 2030 року. До кінця року ніяких поставок немає, запаси будуть вичерпані, виробництво зупиниться. Про які військові рейки ми говоримо? По мобілізації навіть можна сказати, що давайте, оголошуйте мобілізацію, ми подивимося, як соціум російський відреагує на неї. Чи потягне економіка відмобілізувати якусь кількість людей? А чим ви їх будете озброювати?”.

У Санкт-Петербурзі група місцевих депутатів обвинувачує президента Росії Володимира Путіна у завданні шкоди державі. Вони офіційно звернулися до Державної Думи з пропозицією відсторонити його від посади. Ініціював звернення депутат муніципального утворення Смольнінське Дмитро Палюга.