У Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги для України

Білий дім найближчим часом може оголосити про надання Україні нового пакету військової допомоги.

Вміст цього пакету озброєння для потреб ЗСУ поки що не розголошується, повідомляє американський телеканал CNN з посиланням на заяву координатора Ради національної безпеки США Джона Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк закликав Німеччину напряму постачати танки

Кірбі заявив, що не хоче випереджати події, коментуючи питання про те, що буде міститися в пакеті військової допомоги для України.

“Я думаю, що найближчими днями ви самі побачите. Ми йдемо в ногу з українцями, розмовляємо з ними щодня” – зазначив він.

Кірбі додав, що США та Україна обговорюють військові потреби Збройних сил в режимі реального часу. Системи озброєнь, які надали США українській армії, показали свою ефективність як в обороні, так і в наступі, оскільки ВСУ дуже грамотно застосовують західну зброю.

Західні ЗМІ раніше повідомили, що Сполучені Штати можуть виділити Україні новий пакет військової допомоги на $600 млн. Про його оголошення може стати відомо вже на цьому тижні.

Президент Володимир Зеленський нещодавно визнав, що Україна потребує допомоги Сполучених Штатів Америки у звільненні своїх територій від російських окупантів. Без допомоги від США відвоювати території, захоплені Росією, буде практично нереально.