російські окупанти нажахалися ЗСУ і дали дьору з окупованого Мелітополя – Федоров

Мелітополь

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Виїздити вирішили поки до окупованого Криму. Але це ненадовго

Через потужний контрнаступ ЗСУ військові рф почали втікати з окупованого Мелітополя у бік Криму. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров у власному Telegram-каналі.

За його словами, колони військової техніки вже зафіксовані на пункті пропуску “Чонгар”, що на адмінмежі з анексованим росією півостровом.

“Окупанти побігли з Мелітополя у бік тимчасово окупованого Криму. Це було очікувано – стрімкий український наступ не залишає їм жодних шансів”, – зазначив він.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Не припиняються випадки мародерства серед російських військових. Ті намагаються поцупити щось, втікаючи, каже Федоров. Зокрема, щоб вивезти крадене із Запорізької області, військові “другої армії світу” зламують гаражі та викрадають автівки цивільних.

При цьому, Федоров радить місцевому населенню убезпечити власний транспорт, аби ним не змогли евакуюватися “асвабадітєлі”.

Міський голова Мелітополя переконаний, що тепер жодного псевдореферендуму на окупованих територіях не відбудеться. Раніше росіяни оголошували, що так зване “волевиявлення” відбудеться 11 вересня, втім успішний контрнаступ ЗСУ зламав плани ворога.

Ще одним доказом того, що псевдореферендум не відбудеться ніколи, є тотальний спротив місцевого населення і неспроможність гауляйтерів набрати добровольців бодай для картинки на росТБ.

Нагадаємо, з початку вересня ЗСУ пішли у контрнаступ на Херсонському, Харківському та частково Донецькому напрямках. У Міноборони повідомляли, що захисники України визволили 6 тисяч квадратних кілометрів своєї території від російських окупантів.

Згодом у Пентагоні повідомили, що окупанти переважно здали свої позиції на околицях Харкова і відходять через держкордон у рф.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.