Зеленський розповів про гарантії безпеки для України

Є результат у нашій роботі над гарантіями безпеки для України.

Презентували пакет рекомендацій міжнародної групи під керівництвом голови Офіса президента Андрія Єрмака і генсека НАТО 2009-2014 років Андерса Фога Расмуссена, повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні.

“Саме такі рекомендації мають увійти в основу майбутньої системи безпекових договорів, які дадуть українцям спокій і зможуть гарантувати недопущення будь-якої війни проти України”, каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримують колаборантів, видають пенсії за п’ять місяців Зеленський розповів про ситуацію на звільнених територіях

Гарантувати безпеку повинні найсильніші суб’єкти вільного світу. Потрібно узгодити їхню реакцію на загрозу державній безпеці України.

“Головне чіткі та юридично обов’язкові кроки, конкретні та вчасні дії, зокрема превентивні дії, спрямовані на недопущення війни та охолодження намірів агресора. Тобто все те, чого в нашої держави не було раніше й через що Росія перебувала в ілюзії, ніби їй може зійти з рук війна проти України”, пояснює президент.

Глава держави підписав сьогодні указ про нагородження наших воїнів. 153 учасники бойових дій відзначили державними нагородами. З них 12 посмертно. Усіх нагородили за хоробрість у боях на Харківщині та на Донбасі.

Зеленський говорив з прем’єр-міністром Італії Маріо Драґі. Говорили про успіхи на передовій. Італія серед найміцніших союзників, каже президент.

З Драґі обговорили ситуацію на Запорізькій атомній станції, чергові російські провокації.

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Заслухав доповіді про звільнення України від російських окупантів.

Повідомляють, що у результаті наступальної операції деокуповано понад 4 тис. кв. км території, понад 300 населених пунктів, у яких уже проведені стабілізаційні заходи. Операція триває.