“Це були 24 тривожні години” – Тополя відверто розповів про службу “Антитіл” на передовій

Фронтмен гурту “Антитіла” Тарас Тополя відверто розповів про те, що довелося переживати на передовій.

Музиканти гурту від 24 лютого були парамедиками на фронті. В інтерв’ю “24 каналу” він розповів, що всі чергування були різними, і хлопці не знали, що станеться наступної хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тополя згадав колегу, який вразив його на передовій: “Це повага й шана”

“Були дні, де ми перебували під обстрілами, ніхто не гинув, але це були 24 тривожні години, коли треба постійно налаштовувати вуха й тіло до вильотів мін, артилерії, звуків коптера. Але бувало й так, що ми вивозили десятки поранених, надаючи першу медичну допомогу”, розповів співак.

За його словами, дорогою поранені втрачали свідомість, не впізнавали нікого, після контузії забували, як їх звати, взагалі не орієнтувалися де вони й що з ними.

“Були такі чергування, де ми пів дня витрачали на те, щоб розвозити тіла в морги”, поділився Тополя.

Він розповів, що доводилося збирати тіла загиблих побратимів, складати їх штабелями.

“Були дні, коли побратими з нашого батальйону збирали розкидані на полі тіла по частинах, носили відірвані ноги. Різне було. Ми виїжджали на місце, знали де воно, облаштували, знали, як діяти, але щоразу це було нове випробування”, зізнався Тарас.

Тополя розповів, що емоції не вдавалося опанувати. Їх потрібно було вимкнути й виконувати те, що написано на грудях.

“Були чіткі завдання парамедиків. Ми мали надавати першу допомогу й зробити все, щоб урятувати життя. Або ж, якщо побратим загинув, то максимально швидко доправити його до моргу”, зазначив він.

Гурт “Антитіла” повернувся з передової до Києва. Фронтмен Тарас Тополя пояснив, чому вони на це погодилися.

Музикантам неодноразово пропонували повернутися з передової, щоб узяти участь у різних заходах. Однак артисти відмовлялися, адже мали нести службу.

Однак рішенням головнокомандувача Збройних сил України учасників “Антитіл” відкомандирували. Тополя зауважив, що вони мали повернутися: на них чекали урочистості до Дня Незалежності й концерт у Польщі з Едом Шираном.