“Ми не хотіли сюди їхати, тепер думаємо, що робити” – російські окупанти просяться в полон

Військові армії держави-агресора Росії дедалі частіше добровільно здаються в полон.

Один з них зателефонував до українського координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Фрагмент розмови оприлюднило Головне управління розвідки Міноборони України.

Російський окупант запитував, як саме здатися безпечно, яке поводження з полоненими. Цікавився, чи правдиві міфи російської пропаганди, ічи буде змога повернутися додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася карта війни на ранок

“Ми взагалі не хотіли сюди їхати. Нас відправили наказом, тепер думаємо, що робити”, сказав російський військовий.

“Потрібно розуміти, у якому ви перебуваєте регіоні й чи справді хочете здаватися. Для цього потрібні ваші дані. Ви скидаєте, я вас контактую і ви будете здаватися, якщо є бажання”, відповіли в українському штабі.

У ГУР наголошують, що координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими гарантує кожному полоненому гідне поводження, забезпечення необхідних потреб і можливість повернутися додому.

Україна чітко виконує всі міжнародні конвенції щодо питань поводження з військовополоненими.

Втрати російських окупантів в Україні на 11 вересня становлять 52 650 осіб. Ще 400 росіян поповнили лави 200-х 10 вересня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Харківському напрямку в результаті успішного контрнаступу України противник зазнає логістичних втрат. Також відомо про численні санітарні втрати окупантів на цьому напрямку. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 11 вересня.