Військові аналітики США спрогнозували, за скільки годин ЗСУ повністю відіб’ють Ізюм

Українські захисники в Харківській області прорвали лінії окупантів на глибину до 70 км.

Очікується, що Збройні сили України можуть повністю звільнити Ізюм вже за 48 год. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 6 вересня.

“Українські війська прорвали російські лінії на глибину до 70 кілометрів у деяких місцях та звільнили понад 3 тисячі квадратних кілометрів території за останні п’ять днів з 6 вересня. Це більше території, ніж російські війська захопили у всіх своїх операціях із квітня”, – йдеться в повідомленні.

За даними аналітиків, контрнаступ ЗСУ у Харківській області розбиває російські війська та руйнує вісь російського напрямку на північний Донбас.

“Звільнення Ізюма стане найзначнішим українським військовим здобутком з моменту перемоги у битві за Київ у березні. Це усунуло б російський наступ на північному заході Донецької області вздовж автомагістралі E40, яку російські військові намагалися використати для обгону українських позицій уздовж лінії Слов’янськ – Краматорськ”, – пояснили в ISW.

Зазначається, що противник не здійснює контрольоване виведення своїх військ, а поспішно біжить із південно-східної Харківської області, щоб уникнути оточення навколо Ізюму.

Аналітики впевнені, що успішне оточення росіян, що тікають з Ізюма, призведе до знищення або захоплення значних сил окупантів і посилить проблеми армії РФ та морального духу.

“Раніше російські війська послаблювали північну вісь Донбасу, передислоковуючи підрозділи з цього району на південь України, ускладнюючи зусилля щодо уповільнення українського наступу або, як мінімум, розгортання прикриття для відступу”, йдеться в огляді.

Припускається, що українські війська, звільнили Великий Бурлук 10 вересня, що дозволить розмістити сили України в межах 15 кілометрів від міжнародного кордону.

Доповнюється…