Блінкен вказав на провали Путіна

Росія не змогла довести свою військову міць, коли напала на Україну.

І тепер змушена звертатися по допомогу зі зброєю до інших країн. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен на прес-конференції з генсеком НАТО у Брюсселі, пише “Європейська правда”.

“Президент Путін думав, що його вторгнення покаже російську військову могутність. Замість цього російська армія звертається до Північної Кореї та Ірану заради необхідних їй постачань. Водночас українські оборонні можливості продовжують посилюватися, завдяки їх керівництву, мужності військових і підтримці союзників та партнерів”, – зазначив Блінкен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США запровадили санкції проти іранських компаній за продаж безпілотників РФ

Путін розраховував на те, що бажання Заходу чинити економічний тиск з часом зменшиться, а замість цього союзники об’єдналися на тлі російських погроз, запровадивши безпрецедентну ціну для російської економіки, наголосив він.

“Понад 1000 компаній залишили російський ринок. Експортний контроль не дозволяє постачання високотехнологічного обладнання. Росія не може підтримувати, не говорячи вже про модернізацію, ключові сектори економіки, від виробництва авто до військового експорту. Вони не можуть замінити зброю, яку використали в Україні”, – сказав держсекретар.

Росіяни забрали дрони з іранської авіабази на початку серпня. У середині місяця їх доправили в Росію. Російські оператори почали тренуватися використовувати дрони в Ірані ще в липні. Усі три типи дронів можна використовувати для розвідки чи ударів керованими боєприпасами. В США впевнені, що РФ планує імпортувати сотні таких дронів.

31 серпня в Білому домі офіційно підтвердили, що Іран надав безпілотні літальні апарати РФ.