Осадча пригадала зустріч з Єлизаветою II

Королеву Великої Британії Єлизавету II неймовірно поважали. Це було помітно.

Образ Її Величності та манери, які показували в ЗМІ, збігався з реальним, розповіла українська телеведуча Катя Осадча в Інстаграм.

Осадча бачила королеву на живо кілька разів, на королівських кінних перегонах в Аскоті.

“Головне, що тоді кинулося в вічі, що медійний образ монарха, що відомий на весь світ, абсолютно відповідає реальності. Хода, манери, всі навколишні атрибути, люди навколо, що вклоняються в повазі, а не підлесливо, це окремий світ традицій хранителькою яких була Єлизавета”, – написала ведуча.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський король Карл III назвав спадкоємця трону

За її словами, королева завжди була мудрою і непохитною у своїх рішеннях.

“Скільки б нам не розповідали про за лаштунки Букінгемського палацу, які в плітки та скандали не розпочинали, як би в фарбах не розповідали про зради чоловіка в молодості, звинувачували у смерті Діани і надмірних витратах на життя королівського двору, Єлизавета II була непохитна в мудрому відношенні до всього”, – вважає Осадча.

На думку ведучої, принцип “і це теж пройде” зберіг здоров’я і нерви королеви, приніс так багато років життя. Вона пережила величезну кількість світових катаклізмів: повоєнних років, зміну панівних партій, прем’єрів, світового геополітичного ландшафту.

“Я запам’ятала її фразу, що пояснює життя Королеви останні 70 років, коли черговий Прем’єр йшов у відставку, вона сказала – “ви за час мого правління вже сьомий, ви приходите і йдете, ви втомлюєтеся, хворієте, а я не маю такого права, я не можу нікуди піти”, – пригадала Осадча.

8 вересня у віці 96 років померла королева Великої Британії Єлизавета II. Про смерть повідомив Букінгемський палац.

Перед цим британські ЗМІ повідомляли, що вона перебувала під медичним наглядом у резиденції в Шотландії. Лікарі висловили занепокоєння станом здоров’я королеви.

Увечері того ж дня прем’єр-міністерка Ліз Трасс повідомила, що Чарльз – син Єлизавети – став королем. Він автоматично змінив Єлизавету ІІ на посаді монарха країни.