ЗСУ йдуть до Ізюму, кремль мовчить про поразки, у Пентагоні вражені українськими військовими – як минув 198-й день повномасштабної війни (Відео)

198-ий день

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Гауляйтери Харківщини вже щиро зізнаються в перемогах України під час пропагандистських етерів

ЗСУ зробили росії боляче. Справді, дуже боляче. Настільки, що вже третій день від міністерства нападу тимчасової федерації – ані слова про поразки на Харківському напрямку. Утім, путін чомусь скликає свій радбез, а ручні пропагандисти твердять – що усе під контролем, ось вже начебто і колони ворожої техніки рухаються кудись – на підкріплення когось. Але реальна картина дещо інша. ЗСУ йдуть на прорив, а мережа заповнена відео з трофейною технікою та ліквідованими загарбниками. Що про наш контрнаступ кажуть в Пентагоні та НАТО? Які міста ймовірно вже незабаром будуть офіційно підтверджені Генштабом, як звільнені? І які традиційні повідомлення передають наші захисники з передової? Дивіться хроніку подій 198-го дня великої війни з росією – у матеріалі Олексія Пасака. 

кремль боїться. Третя доба нищівних втрат для ворога на Харківщині – але путін записує звернення лише про реконструкцію радянського меморіалу, на тимчасово окупованій Донеччині. Але чомусь не хоче пояснювати – чому ж кількість могил в росії скоро зросте в геометричній прогресії, а друга армія світу – тікає з українських міст та селищ. І навіть путінський речник пєсков – відмовчується, і відсилає кишенькових пропагандистів за відповідями до міністерства нападу. А у них лише старі казки – і чергові знищені уві сні “хаймарси”. І нуль заяв про Харківську область, де ЗСУ привчають окупантів до відчуття поразки. А потім вогнем та залізом ставлять хрест – на усіх недоімперських амбіціях росії.

Утім, не мовчать телеграм-канали ворога. Половина повідомлень – істерика та звинувачення у зраді військового керівництва, а ще половина – сеанс колективного самонавіювання. Буцімто, “все гаразд”, “без паніки”, “тримаємо ситуацію під контролем”. І водночас поруч – інші повідомлення. Наприклад, про визволений Збройними Силами України Куп’янськ.

А поки ворог грає у страуса і ховається від власних поразок – про впевнений рух ЗСУ говорять у Пентагоні. І особливо відзначають ефективність використання вже наданої Україні зброї.

“HIMARS, які використовують ракети GMLRS, були надзвичайними з точки зору того, що вони дозволили українцям обирати потрібні цілі на території України. Вони використовували ці боєприпаси, і такі засоби, як ракети HARM, щоб почати самостійно створювати поле бою і змінювати його динаміку. Ми бачимо успіх і на Херсонщині, ми бачимо певний успіх у Харківській області. І це дуже, дуже надихає”, – заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

І вочевидь ЗСУ надихають не лише захід на допомогу, але й окупантів – забиратися подалі. Гауляйтери Харківщини вже щиро зізнаються в перемогах України під час пропагандистських етерів. І вже заявляють про так звану евакуацію з Куп’янська та Ізюму – буцімто, для порятунку цивільних. Але радше евакуйовувати доведеться самих окупантів. російське міноборони без особливих коментарів поширює відео із колонами техніки ворога, які начебто йдуть на посилення. Але якщо навіть це вороже залізяччя доїде до Харківщини – ми усі можемо передбачити його подальшу долю.

ЗСУ справді дають життя, але у загарбників – його забирають. За минулу добу позбавилися шансу вкрасти пральну машину ще 650 окупантів, також знищено 10 російських танків, 18 бойових броньованих машин, 11 артилерійських систем та одна реактивна система залпового вогню, 4 одиниці спецтехніки та 55 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще один гелікоптер та 4 безпілотники.

І ці цифри не беруться нізвідки. І нашим захисникам є кого нищити на своїй землі. Ворог задіяв до війни вже понад 80% своїх сухопутних сил. Про це заявив генсек НАТО. Закликав усіх членів Альянсу ще більше підтримати Україну. Адже саме зараз – війна входить у критичну фазу. І ЗСУ не лише зупинили наступ росії на сході, але й завдають ударів у відповідь та знову беруть під контроль власні території.

“Наближається зима, вона буде важкою, і тому нам потрібно продовжувати постачати зброю та боєприпаси, а також зимовий одяг, намети, генератори та все необхідне для зими спеціальне обладнання – частково тому, що чисельність української армії настільки зросла, що їм потрібно більше такого зимового спорядження, і НАТО особливо зосереджено на тому, як ми можемо забезпечити українську армію десятками тисяч зимових одностроїв”, – заявив Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Єдність світу – у найближчі місяці буде під шаленим тиском. Адже росія шантажуватиме поставками енергоносіїв, а звичайні люди будуть страждати від підвищення вартості життя, говорить Столтенберг. Але наголошує – ціна, яку платить світ, вимірюється у грошах. Тоді як ціна, яку платить Україна, вимірюється життями. І знову говорить про очевидні успіхи ЗСУ і на Харківщині, і на Херсонщині. А бійці, які виборюють наше мирне життя – передають незмінне повідомлення.

Олексій Пасак, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ відбили штурми ворога на Ізюмському та Бахмутському напрямках.

Читайте також: “З поверненням додому”: ЗСУ вже зайшли у Куп’янськ – Гончаренко

Нагадаємо, українські військові в рамках свого контрнаступу на Харківському напрямку змогли вибити ворога принаймні з частини міста Балаклія та підняти прапор над Балаклійською міськрадою. Згодом українські військові доповіли президенту про визволення Балаклії.

Як повідомляв 5.UA, на Харківському напрямку ЗСУ визволили понад 20 населених пунктів. 

Нагадаємо, ЗСУ планують деокупувати більшу частину Херсонщини до кінця цього року.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.