На півдні спекотно, вогневий контроль ЗСУ випалює окупантів із наших територій – Гуменюк

ЗСУ

Контрнаступ на півдні: ЗСУ визволяють Херсон

ЗСУ продовжують позиційні бої, покращують своє положення і погіршують логістику та управлінську діяльність ворогів

Збройні Сили України продовжують здійснювати наступальні дії на кількох напрямках. Зокрема, українські військові дають відсіч ворогу на Півдні України. Про це розповіла голова об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, пише “24 канал”.

Так, за її словами, ситуація на Півдні залишається досить напруженою, насамперед для російських загарбників: ЗСУ там не дають розслабитися окупантам.

“Попри те, що погода мінлива і відчувається подих осені, на лінії зіткнення досить спекотно. Спекотно там саме ворогу. Нам вогневий контроль їх не зігріває, а випалює з цієї території”, – наголосила Гуменюк. 

ЗСУ продовжують позиційні бої, покращують своє положення і погіршують логістику та управлінську діяльність ворогів.

Речниця ОК “Південь” каже: “Це нервує та знесилює росіян. Саме така ситуація нам і потрібна для подальших кроків”.

Попри активні обстріли з боку ЗСУ, окупанти на Херсонщині вперто продовжують налагоджувати альтернативні способи переправи через Дніпро. 7 вересня українські військові завдали потужного удару у той час, коли ворог намагався налагодити альтернативну переправу в районі Голої Пристані. 

У результаті знищено баржу з окупантами та бойовою технікою на борту.

“Це дуже результативне влучання, коли накопичена техніка, зібрана для переправи або у процесі переправляння, потрапляє під наш вогневий контроль”, – зазначила Гуменюк.

За її словами, для ЗСУ дуже зручно, коли ворог збирає усі свої сили в одному місці.

“Такі влучання для нас – це найкращий показник, що підтягування сил та засобів ворога обмежене”, – наголосила речниця ОК “Південь”. 

Як відомо, про те, що ЗСУ мають успіхи на Півдні України, говорять вже не лише міжнародні експерти й наш Генштаб, а й самі росіяни. Інформацію про успіхи ЗСУ на Півдні підтвердили російські джерела та навіть міноборони держави-агресорки. 

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 196 днів повномасштабної війни – понад 50 тисяч знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.