День визволення, як другий день народження: як ЗСУ вивозили поранену жінку з-під обстрілів росіян (Відео)

Марія Василівна

Повномасштабна війна росії проти України

Жінка народилася після Другої Світової, але ніколи не думала, що побачать жахи війни на власні очі

Українські військові підіймають прапор над звільненою від окупантів Високопільською громадою на Херсонщині. Цей день Марія Василівна святкуватиме, як другий день народження. Адже коли українські захисники гнали окупантів – вороги відстрілювалися чим могли. На подвір’я жінки тоді прилетіло щось дуже важке. Згадує, одразу втратила свідомість. Коли отямилася – побачила, що немає ноги. Першу допомогу пораненій надала місцева медсестра. Згодом українські військові вивезли жінку на безпечну територію.

“Вони били по всіх вулицях. Я вийшла тільки з підвалу, трохи постояла на повітрі, розвернулася заходити. Зараз стріляють такою безшумною зброєю. Коли вона падає, вибух і все. Все, я не у дворі. Мене кинуло, відірвало ногу. Я залишилася жива. Дякую тим українським солдатам, які вивезли мене під обстрілом, в сторону Апостолового”, – плаче жінка.

Жінка народилася після Другої Світової, але ніколи не думала, що побачать жахи війни на власні очі. Пані Марія згадує, вороги безжалісно грабували Викосокопільську громаду та знущалися з людей. У місцевій школі облаштували свій штаб, поруч – катівню, де мучили та розстрілювали цивільних. Каже, особливою жорстокістю вирізнялися чужинці-азіати.

“Зайшли буряти, чукчі, монголи. Це піхота. Ну вони – це орда. Вони крали, брали, гребли все, що бачили в хатах. Їм все одно було. Вони розстрілювали в хатах фотографії. Заходили, бо бачили, що там комфортна хатина, приємно там, дитячі фотографії висять. І їм на все то, вони просто стріляли по стінах, обкидали гидотою ці стіни для того, щоб ніхто не бачив, тому й зруйнували те село”, – розповідає Марія Василівна.

Нині пані Марія – у безпеці – її перевезли до лікарні у Кривому Розі та прооперували. Поряд із нею також літня жінка з тяжкими пораненнями від ворожих снарядів. Лікарі кажуть, зараз їхньому життю вже нічого не загрожує.

“До нас доставили двох постраждалих внаслідок артилерійського обстрілу. Стан їх середньої тяжкості. На даний час стабільний, але пошкодження, ті, які в них є, вони потребують тривалого лікування. Це великі рани, переломи великих кісток, наприклад, перелом стегна,перелом плеча дуже тяжкі, які будуть лікуватися декілька місяців”, – зазначає лікар травматолог.

Попереду в постраждалих – місяці реабілітації. Та обидві щиро раді, що залишилися живими. Однак пані Марія дуже хвилюється, що її рідну хату розбило ворожим снарядом. І поки не знає, куди їй доведеться повертатися після одужання.

Олександр Фефілатьєв, Андрій Яковлєв, Дніпропетровська область. “5 канал”.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 196 днів повномасштабної війни – понад 50 тисяч знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.