Українські зенітники збили літак рашистів, не випустивши жодної ракети – як це було

Повномасштабна війна росії проти України

Також розрахунок батареї “Бук-М1” примудрився за один пуск збити одразу дві дві російські крилаті ракети

Українській зенітній ракетній батареї “Бук М1” вдалося одним пострілом збити одразу дві крилаті ракети рашистів та взагалі без пусків – російський літак.

Про унікальні випадки, що трапилися за більше ніж пів року протистояння ворожим повітряним силам на Харківщині, розповів командир батареї, Герой України майор Ярослав Мельник у інтерв’ю агенції “АрміяInform”.

Мельник з  командою

“Одного разу ми отримали завдання виявити і знищити дві випущені ворогом крилаті ракети. Наша самохідна вогнева установка може працювати одночасно лише по одній цілі. Тож ми усвідомлювали, що знищення навіть однієї крилатої ракети буде великою удачею. Ціль ми виявили, виконали бойовий пуск. Наша зенітна ракета розірвалася так, що уламками пошкодила дві крилаті ракети рашистів”, – розповів він.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Також зенітникам вдалося збити літак вкс рф, не випустивши жодної ракети.

“Виявили ціль. Увімкнули радар підсвічення. У кабіні рашиста в цей час зазвучали звукові повідомлення про опромінення радаром. Він зрозумів, що з мисливця перетворився на ціль. Напевно, це так приголомшило льотчика, що він відразу катапультувався. Літак розбився”, – зазначив Мельник.

Коли саме відбулися обидва епізоди – у матеріалі не уточнюється.

На рахунку майора та його підлеглих загалом 28 цілей противника: 11 бойових літаків різних типів, 2 гвинтокрили, 2 крилаті ракети та 13 безпілотників.

Нагадаємо, сьогодні Повітряні сили ЗСУ змогли перехопити дві російські крилаті ракети – “Іскандер-К” і Х-59.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.