Сотий Бандеромобіль для українських воїнів презентували у Львові (Відео)

"Бандеромобілі" ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Бандеромобілі необхідні для ведення активних бойових дій

Міжнародна команда волонтерів переобладнали позашляховик і встановили на нього кулемет Browning М2. Ювілейний, бойовий Бандеромобіль поїде до добровольчого підрозділу Збройних сил України – Карпатська січ, передає “5 канал”.

Зазначається, що його придбали за донати українців та кошти благодійників. За півроку війни волонтери відправили “на нуль” сотню таких машин. Бандеромобілі необхідні для ведення активних бойових дій, особливо у наступальних операціях, кажуть волонтери. Тому із сотні заявок вони обирають ті підрозділи, які тримають позиції у найгарячіших точках фронту, на Донецькому, Харківському та Херсонському напрямах.

“Такі автомобілі на полі бою дуже важливі, бо можуть використовуватися, як в оборонних, так і в наступальних діях. Там встановлений кулемет Browning, який випускає 800 набоїв за хвилину. І можна успішно нищити ворогів, де сам стрілець є бронепластини, які рятують від осколків”, – каже військовослужбовець батальйону “Карпатська січ” ЗСУ Василь Здирко.

Конструктор торелі волонтерської організації Сергій Вигорський наголосив: “Це є 100 автомобіль, і ми вирішили придумати якийсь новий механізм. Зробили поворотну башню, яка може крутитися 360 градусів. Тобто кулеметник може обертатися собі, і додатково проводити вогонь в стабільному положенні, ще на 30 градусів, ще до того”.

Читайте також: Створений українськими фахівцями: Порошенко з волонтерами презентував комплекс оптоелектронної розвідки для фронту 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.