Bayraktar спалив орківської техніки на рекордну сумму, а окупанти не знають, куди перекидати резерви: як минула 192 доба повномасштабної війни (Відео)

192 день повномасштабної війни

Повномасштабна війна росії проти України

Гарячий південь не знижує свою температуру

російські пропагандисти можуть і далі намагатися заспокоїти аудиторію – буцімто український контрнаступ на Херсонщині вже зазнав фіаско. Але насправді реальність для загарбників має болючі наслідки. У британській розвідці зауважили, що дії ЗСУ на півдні стали тактичною несподіванкою для ворога. І нині російські генерали постають перед вибором, куди ж саме перекидати свої резерви – на схід України, де досі точаться запеклі бої чи вже на Херсонщину.

А гарячий південь не знижує свою температуру. Станом на вечір суботи в оперативному командуванні звітують про відмінусовану базу з боєкомплектом і технікою ворога в Олешках, влучання в бази окупантів у Херсонському районі та розбиту техніку біля Антонівки.

Час прощання із життям настав і для так званих “освободітєлєй” у самому Херсоні. Чергове точкове влучання просто біля міського річпорту, у відпочинковий комплекс “Загублений світ”. Там перебували російські військові та колаборанти. Вочевидь, тепер окупанти загубилися остаточно і суботній відпочинок став для них останнім. Так само як і для решти представників довгої армії світу, які після появи ЗСУ радше втечуть зі своїх позицій і кинуть крадене майно, аніж прийматимуть ближній бій.

Запалили на 26,5 мільйонів доларів. Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що лише за три доби пара “Байрактарів” знищила ворожої техніки на рекордну суму. Зокрема, 8 танків Т-72 по 3 мільйони доларів кожен, самохідну артилерійську установку “Акація”, а також БМП та гаубицю. Також пошкоджено ще 5 танків Т-72 та бойову машину піхоти на суму 1 мільйон та 850 тисяч доларів.

Й до іншої приємної статистики. За минулу добу не перегорнуть листок календаря ще 350 окупантів, демілітаризовано ще 25 російських танків, 37 бойових броньованих машин, 8 артилерійських систем, 4 реактивні системи залпового вогню та 21 одиниця автомобільної техніки. Підбито ще 11 безпілотників, 1 літак та 5 крилатих ракет. А у повітряних силах уточнили, що зенітно-ракетні підрозділи збили “Калібри”, запущені з Чорного моря. У Дніпропетровській обласній військовій адміністрації повідомили, що ворог спрямував усі ракети на Дніпро.

росія також може гучно готувати свій так званий третій армійський корпус, який кинуть на війну в Україну, але цей процес розтягнеться до кінця осені. Перша проблема – час на підготовку особового складу. А друга – комплектування технікою. Адже якщо на початку вторгнення ворог оперував новітніми зразками, то нині знімає зі зберігання броню радянських часів. З якої майже половина небоєздатна. Про це військовому телебачення розповів представник Головного управління розвідки Міноборони.

“Вся новітня техніка була на озброєнні тих батальйонно-тактичних груп, які заходили на нашу територію в лютому-березні місяці. Зараз ми бачимо, що всі підрозділи, що формуються, оснащуються іще радянськими зразками озброєння, які знімаються з баз зберігання й арсеналів, вони поступають у війська. Однозначно, за нашими оцінками це 40% боєтехніки, яка не боєготова. Яку потрібно ремонтувати та приводити до ладу”, – повідомив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

У якому ж стані будуть самі окупанти вже за кілька місяців, ми всі побачимо невдовзі. А поки що українські морпіхи з 35 бригади імені Михайла Остроградського перевіряють поточну ситуацію і коротко підсумовують невдале життя чергового російського загарбника.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Вони нічний жах для колаборантів: як працюють українські партизани на окупованих територіях – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.