“Спалили десятки російської техніки” – військові показали, як використовують німецькі міни

Українські військові отримали нові німецькі протибортові міни DM22. Така зброя допомагає українській армії знищувати техніку російських окупантів.

Українські захисники продемонстрували, які є переваги у цієї зброї. Про це повідомляє Угруповання об’єднаних сил.

“Ці міни спалили вже десятки танків та броньованих машин”, – зазначили військові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц анонсував поставку Україні новітньої зброї: що відомо

На міні є оптоволокно, на яке наїжджає ворожа техніка, далі втрачається зв’язок та міна спрацьовує. Радянські міни, якими користуються ЗСУ, є менш ефективними та не знищують ворожу техніку повністю.

DM22 встановлюють та маскують обабіч доріг, по яких рухається ворожа техніка. Міну можна запрограмувати на 40 днів очікування. Наведення відбувається за допомогою попередньо встановленого прицілу. При цьому розрахунок йде на удар у борт, де товщина броні значно менша, ніж у лобовій частині.

Граната здатна пробити броню у кількасот міліметрів завтовшки. Екіпаж підбитої машини тримає травми: опіки, контузії, поранення осколками. Крім того, потрапляння кумулятивного струменя у заброньовий простір бойової машини може спровокувати пожежу або ж миттєвий вибух боєкомплекту.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина і Канада погодили новий пакет військової допомоги для України. Йдетьтся про системи ППО, ракетні системи й тони боєприпасів.

У серпні Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard. Загалом Україні передали 12 таких установок. У червні в Україну прибули перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.