10 тисяч російських залізничників хочуть відправити воювати в Україну

У країні-агресорці Російській Федерації державним компаніям доводять нові норми “добровольців” на війну.

Зокрема набирають залізничників. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“Так, компанія “Российские железные дороги” отримала рознарядку на пошук серед цивільних працівників до 10 тисяч нових кандидатів на короткостроковий контракт”, пише Генштаб.

Російські окупанти в Україні, відчуваючи небезпеку, посилили адміністративно-поліцейський режим в населених пунктах на берегах Дніпра і охорону берегової лінії в тимчасово захоплених районах Запорізької і Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Морська піхота “всипала” окупантам: 260 росіян пішли на “концерт Кобзона”

Ворог зосереджує зусилля на повній окупації Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької і Миколаївської областей.

Тривають наступальні і штурмові дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Окупанти активно застосовують засоби протиповітряної оборони для прикриття своїх військ.

На Краматорському і Новопавлівському напрямках ворог активних бойових дій не проводив.

Цієї доби ворог завдав вісім ракетних і понад 10 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах в Україні.

Постраждала інфраструктура Перемоги, Гусарівки, Білогір’я, Пришиба, Времівки, Полтавки, Зайцевого, Білогорівки, Яковлівки, Водяного.

Ворог активно веде розвідку із застосуванням безпілотника.

Зберігається загроза систематичних масованих авіаційних і ракетних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України, пише Генштаб.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Збройні сили Білорусі в рамках підготовки до командно-штабних навчань перевіряють готовність польових систем зв’язку.

ЗСУ утримують займані позиції і не дають окупантам просуватися вглиб території України. Відбили атаки ворога в районах низки населених пунктів, зокрема Авдіївки і Мар’їнки на Донеччині.

Сьогодні вибухи пролунали на захопленому росіянами аеродромі Мелітополя. На Херсонщині детонував склад боєприпасів окупантів.

За 192 дні ЗСУ знищили 49 050 російських окупантів, 44 003 їхні броньовані машини, 2034 танки, 205 гелікоптерів і 235 літаків.