Українці ніколи не забудуть, що Горбачов підтримав окупацію Криму та Донбасу – Порошенко

Порошенко

Горбачов також мріяв про новий союз, який саме зараз намагається створити путін

Михайло Горбачов, попри певні його міжнародні здобутки, за життя підтримав незаконну анексію Криму та гібридне російське вторгнення в Україну. Через що і був включений до санкційних списків.

Про це нагадав Петро Порошенко в ефірі британського телеканалу Sky News, передає пресслужба “ЄС”.

“Якщо подивитися з глобальної перспективи, то цей останній радянський лідер зробив багато для того, щоб зменшити напруженість між Сходом та Заходом. Він, як кажуть, знищив Радянський Союз, можна і таку оцінку дати”, – погодився політик.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

І продовжив: “Водночас, ми в Україні знаємо, що в 2014 році, на жаль, Горбачов визнав незаконну анексію Криму росією та навіть вітав російський напад на нашу державу в 2014 році. Це було за мого президентства. І це стало підставою для того, щоб мною як президентом було підписано указ про запровадження санкцій проти Горбачова – разом з іншими іноземними представниками, які висловилися на підтримку анексії Криму”.

Порошенко резюмував: “Так, він не зміг зберегти срср. Однак він також мріяв про новий союз, який саме зараз намагається створити вже путін, шляхом вогню та масових вбивств в Україні. Ми ніколи цього не сприймемо”.

Нагадаємо, наприкінці серпня помер перший і останній президент срср Михайло Горбачов.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.