До кінця року РФ залишиться майже без снарядів, артилерії та бронетехніки – ЗМІ

До кінця 2022 року в Росії спостерігатиметься гострий дефіцит снарядів, артилерії та бронетехніки.

Про це повідомляє The Insider. Через санкції Росія не може продовжувати повноцінне промислове виробництво озброєнь і поповнювати запаси озброєнь, які швидко добігають кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ ефектно “мінуснули” російську “Акацію” з екіпажем. Відео

“Пів року війни для Росії призвели не тільки до колосальних непоправних втрат у живій силі, але й до величезної витрати озброєнь та військової техніки: керованих ракет вже дуже мало, снаряди для артилерії та бронетехніка вичерпаються до кінця року, а стан військової авіації не дозволяє вести повномасштабну повітряну кампанію”, – ідеться у матеріалі.

Видання проаналізувало, що за пів року агресії проти України Росія мала витратити не менше 7 млн ​​снарядів, без урахування втрат прифронтових складів внаслідок українських ударів.

“При збереженні інтенсивності війни на нинішньому рівні Москва вже до кінця 2022 року зіткнеться зі справжнім снарядним голодом і з метою економії змушена буде скорочувати використання артилерії”, – пишуть журналісти.

Видання також повідомило, що окупанти стикаються із проблемами зношування стволів артилерійських установок.

“До кінця 2022 року зношування артилерії саме собою призведе до різкого зниження її ефективності. Таким чином, очікуваний снарядний голод має збігтися з наростаючим дефіцитом артилерійських знарядь”, – зазначає автор матеріалу.

Також у РФ наростає дефіцит далекобійних ракет. Однак Росія маскує цей дефіцит обстрілами українських міст з далекобійної реактивної артилерії та використанням комплексів ППО/ПРО С-300/С-400 для ударів по наземних цілях.

Також згадується про можливий дефіцит бронетехніки.

“Навіть з урахуванням підвезення відносно свіжої, нехай і не нової бронетехніки з військових частин та баз зберігання, левова її частка за збереження високої інтенсивності бойових дій до кінця 2022 року повинна буде піти на ремонт, за умови, що не буде знищена”, – пише видання.

Щодо ситуація в авіації ворога, то на перший погляд, вона виглядає краще.

“Сьогодні з урахуванням втрат і поломок Росія все ще здатна тримати біля кордонів близько 400 бойових літаків різних типів і приблизно 360 вертольотів, хоча далеко не всі є ударними. Проте вести повномасштабну повітряну кампанію Росія виявилася не здатною від початку війни, а зараз її можливості для такої кампанії лише скоротилися”, – підкреслили журналісти.

Українські бронетанкові війська продовжують наступ на південне угруповання військ Росії.

Запеклі бої тривають на кількох напрямках на півдні України, повідомляють у розвідці Великої Британії.

Зазначають, що українські формування подекуди відсунули лінію фронту на деяку відстань. Скористалися відносно слабкою російською обороною.