“Кремль наказує йти по п’ять кілометрів, але це фантастика” – Гайдай про бої на Донбасі

Просування російських військ на Донбасі в десятки разів повільніше, ніж того вимагає кремлівська влада.

Вона наказує армії йти по п’ять кілометрів в день, а окупанти ледве рухаються по 100 м за добу. Про це розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram.

“Кремль ставить завдання своїм військам до п’ять кілометрів на день проходити, але це фантастика. Іноді російська армія не може навіть сто метрів пройти на добу”, каже Гайдай.

Окупанти підійшли впритул до Бахмута і потужно його обстрілюють.

“Бахмут проходить ту саму історію, що відбувалась у Сіверськодонецьку. Уже прямим наведенням обстрілюють з артилерії”, зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Просування РФ в Пісках та посилені атаки: британські розвідники поділилися останніми даними

При цьому удари по російському тилу суттєво вплинули на вогневу інтенсивність ворога. Але у росіян ще дуже багато боєкомплекту.

“Росіяни не сидять на місці, вони шукають нові можливості логістики, щоб підвозити снаряди і далі продовжувати бойові дії. Але все одно не така інтенсивність, як була раніше”, розповів голова ОВА.

Разом з тим він повідомив, що російські війська втрачають десятки людей щодня.

Протягом минулої ночі 27 ерпня ворог завдав по Луганщині 23 артилерійські удари. Зокрема застосовував реактивні системи залпового вогню. Здійснив три танкові наступи та вдарив чотирма ракетами. Росія посилила вогневий вплив, але оперативні успіхи на фронті в неї відсутні.

Минулої доби російські загарбники 26 разів обстріляли житлові квартали Донеччини. Учора тричі під ударом росіян опинявся Слов’янськ. У регіоні є загиблі та поранені цивільні.