У ГУР пояснили, як швидко Путін зможе оголосити загальну мобілізацію

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію.

Водночас Кремль може досить швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, передає “РБК-Україна”.

“Ми не виключаємо, що в будь-який момент Росія може оголосити загальну мобілізацію. Але немає підстав проводити загальну мобілізацію, якщо не оголошена війна. А яка ж війна, якщо вони проводять так звану спеціальну воєнну операцію? Тоді їм треба говорити, що вони не досягли успіху або придумувати якісь інші причини для того, щоб оголосити війну та загальну мобілізацію”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Указ про збільшення армії РФ: аналітики ISW з’ясували, чого домагається Путін

Скібіцький зазначив, що Росія може зробити це дуже швидко, оскільки Держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Володимира Путіна. А отже будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одноголосно, швидко та без зайвих зволікань.

“Інформації про те, що загальна мобілізація в РФ почнеться найближчим часом, поки що немає”, додав він.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ 25 серпня. Він набуде чинності з 1 січня 2023 року.

Кількість російських громадян, які хочуть відправитися на війну в Україну, дедалі зменшується. Через брак охочих воювати в Україні, окупанти намагаються залучити в армію Російської Федерації громадян країн Центральної Азії.