Спіймали зрадника, який “наводив” ракетні удари РФ по школах Миколаєва

Служба безпеки України затримала російського агента, який “наводив” ракетні удари по школах Миколаєва.

Зловмисник надавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для “залякувальних” ракетних обстрілів, а також збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні, повідомляють в СБУ. Росіяни за його “наводкою” завдали нищівного удару по двох школах і зруйнували декілька об’єктів військової інфраструктури.

“Затриманого завербував кадровий співробітник воєнної розвідки Росії після повномасштабного вторгнення в Україну. Чоловік був активним учасником дискусій у Телеграм-каналах антидержавного спрямування, де не приховував своїх проросійських поглядів і відверто просував російські наративи”, ідеться повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський шпигун на Херсонщині викрав секретні матеріали СБУ

Під час обшуку правоохоронці виявили мобільний телефон, який чоловік використовував для комунікації з російським координатором. Зловмиснику повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У Харкові затримали завчасно впровадженого агента ФСБ, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербував кадровий співробітник ФСБ під час перетину російського кордону 2019-го. Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в “режим очікування”.