Розвідка порахувала “вагнерівців”, які воюють в Україні

Нині в Україні воюють близько 4,5 – 5 тисяч російських найманців “групи Вагнера”.

Використовують їх переважно для штурмових дій на Донбасі, розповів в інтерв’ю РБК-Україна представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, росіяни кидають “вагнерівців” на найбільш загрозливі напрямки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Після грандіозних втрат”: десантники РФ масово відмовляються їхати в Україну

“Вони на сьогодні працюють на певних напрямках в першій лінії. Це як штурмові загони. Ми бачили їхню роботу в Лисичанську, на напрямку Попасна – Бахмут. Це передові загони, які діють у першій лінії наступальних військ”, сказав Скібіцький.

Пояснюють це тим, що по-перше, “їх не шкода”. По-друге, там відбирають людей, які мають досвід бойових дій, відповідну підготовку і проходили службу в збройних силах Російської Федерації.

“Як правило, це офіцерський склад. І там є люди, які дійсно можуть виконувати психологічно, емоційно, фізично найбільш складні завдання. Це не регулярні збройні сили, це дещо вищий рівень”, зазначив Скібіцький.

За його словами, є на території України й найманці з інших країн, але їх небагато.

“Говорили, що в Сирії створять цілий легіон, що начебто багато найманців бажають йти з Африки. Вони є, але ці групи не багаточисельні. Вони теж діють під егідою “Вагнера”. Тому ми поки що не бачимо активного застосування іноземних найманців. Є люди з Сирії, з Африки, є з інших країн, але це не такі чисельні підрозділи, як вони анонсували”, сказав Скібіцький.

На Бахмутському напрямку українські військові знищили групу окупантів із ПВК “Вагнер”.

14 серпня у тимчасово окупованому місті Попасна на Луганщині вибухнула база російської терористичної організації ПВК “Вагнера”. Російські окупанти заявили, що по базі вдарили із американських реактивних артилерійських систем HIMARS.