Масштабна повінь у Пакистані вже забрала сотні життів: фото

Протягом минулої доби від повеней у Пакистані загинули щонайменше 34 людини. За два місяці кількість загиблих перевищила 900 осіб.

Влада Пакистану оголосила в країні режим надзвичайної ситуації, повідомляє Anadolu.

“Найбільшу кількість смертей, пов’язаних із повенями, зафіксували вчора провінціях Сінді та Белуджистан. Там загинули 16 та 13 людей відповідно”, йдеться в повідомленні.

Протягом останньої доби у двох провінціях вода змила сотні будинків і щонайменше 15 мостів. У багатьох регіонах Пакистану повністю зупинилося транспортне сполучення та зник мобільний зв’язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна негода забрала понад 100 життів у двох країнах

Загальна кількість жертв повеней у Пакистані від 14 червня сягнула 937 осіб.

“30 мільйонів із 220 мільйонів жителів країни внаслідок стихійного лиха опинилися без даху над головою”, заявила міністерка зі зміни клімату Шеррі Рехман.

Влада Пакистану залучила армію до допомоги цивільним адміністраціям у проведенні рятувальних операцій.

Міжнародні організації та фінансові установи оголосили про негайний пакет допомоги на понад $500 млн для постраждалих від повені.

Минулого тижня у Судані також почалися потужні дощі, які призвели до масштабних повеней. У постраждалі регіони на заході Судану вже спрямували конвої з гуманітарною допомогою та помпами для відкачування води.

Індія страждає від масштабних зсувів та повеней. Їх викликали сильні мусонні дощі. За останні три дні загинули щонайменше 50 людей. Зокрема, сильні зливи, що супроводжувалися зсувами та повенями в гімалайському штаті Хімачал-Прадеш за останні три дні забрали життя щонайменше 36 людей, ще 13 зникли безвісти.