Біля берегів України значно побільшало російських ракетоносців – ВМС

27 серпня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 17 ворожих кораблів Російської Федерації. Це на три судна більше, ніж учора.

У Чорному морі зараз перебувають чотири носії оперативно-тактичних крилатих ракет “Калібр”. Їхній загальний залп становить 24 ракети, повідомили у суботу Військово-морські сили України.

“Водночас, у Середземному морі чатують п’ять ворожих носіїв ОТКР “Калібр”. В Азовському морі комунікації контролюють до восьми ворожих кораблів і катерів”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог зменшив кількість своїх ракетоносців у Чорному морі: назвали причину

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили:

до Чорного моря: 21 судно, сім із них продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

до Азовського моря: 40 суден, зокрема, 18 рухалися з протоки Босфор.

“Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря й надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року”, додали в ВМС.

26 серпня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 14 ворожих кораблів Російської Федерації. А 25 серпня до 15 ворожих кораблів Російської Федерації.

У Чорному морі вчора чатували три носії оперативно-тактичних крилатих ракет “Калібр”. Їхній загальний залп становив 18 ракет.