Стало відомо, коли може відбутися візит МАГАТЕ на ЗАЕС

Запорізька АЕС

Повномасштабна війна росії проти України

Інспектори можуть доставити запчастини, прилади радіаційного контролю та інші життєво важливі матеріали

Інспектори агентства ООН з атомної енергетики готові екстрено відвідати окуповану росією Запорізьку АЕС на початку наступного тижня. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що команда Міжнародного агентства з атомної енергії може доставити запчастини, прилади радіаційного контролю та інші життєво важливі матеріали на найбільшу в Європі станцію через побоювання, що бойові дії в цьому районі, які пошкодили лінії електропередач і спричинили пожежі на об’єкті, можуть призвести до ядерної катастрофи.

Повідомляється, що двоє людей, знайомих із ситуацією, сказали, що майже напевно місія МАГАТЕ відвідає Запорізьку станцію на початку наступного тижня, хоча остаточні деталі ще з’ясовуються. Була й озвучена інформація, що візит заплановано на понеділок.

Як повідомляв 5.ua, 25 серпня дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі – уперше в історії станції. 

Нагадаємо, рашисти контролюють територію Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі. Вони замінували станцію та погрожують її підірвати. Головне управління розвідки при Міноборони має підтвердження того, що загарбники планують теракт на ЗАЕС.

Аби запобігти катастрофі на Запорізькій АЕС, Україна вимагає, щоб на атомну станцію потрапила місія МАГАТЕ. Президент Володимир Зеленський наголосив, що для цього немає жодних перешкод. Голова МАГАТЕ заявив, що готовий очолити цю делегацію.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.