У ЗСУ розказали, навіщо Росія вишикувала стільки суден у Чорному морі

Російська Федерація зазвичай тримає на бойовому чергуванні у Чорному морі два надводних ракетоносці, оснащених 16 високоточними ракетами “Калібр” та ще близько двох великих десантних кораблів для імітації висадки десанту.

Ворог тримає у акваторії судна для звичайного прикриття свого прибережжя, заявила 19 серпня начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі повідомили про поточну ситуацію на півдні України

“10 суден це їхнє звичайне корабельне угрупування, яке маневрує від мису Тарханкут у бік Новоросійська. Це прикриття свого прибережжя, тобто звичайна буденна служба представників флоту. Водночас у нашій зоні вони не здатні наближатися, оскільки усвідомлюють вразливість своїх кораблів і тому тримаються у такій ракетнобезпечній зоні для себе”, сказала вона.

19 серпня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебувають 11 ворожих кораблів Російської Федерації. У Чорному морі зараз перебувають два носії оперативно-тактичних крилатих ракет “Калібр”. Їхній загальний залп становить 16 ракет.