Нічні мисливці: як бійці мотопіхотної бригади готуються до виходу на бойовий рубіж (Відео)

Нічні мисливці

Повномасштабна війна росії проти України

Нині, по всі лінії фронту відбуваються запеклі бої і південь країни не виключення

У повній темряві бійці збираються у бойовий вихід. Щойно підрозділ отримав задачу – хлопці взялися планувати, як її успішно виконати. Все до найменших деталей – скільки йтиме людей, якими групами, хто прикриватиме, а хто евакуйовуватиме, якщо буде така потреба. Транспорт довезе бійців на визначений рубіж. Далі пішки.

Підготовкою, плануванням спецоперації, збором і відправкою групи керує командир підрозділу. Він підбирає бійців відповідно до поставленої задачі. Перед виїздом хлопцям ще раз проговорює весь алгоритм дій.

“Поїхали… Група вогневої підтримки виходимо на рубежі визначені раніше. Бути в готовності, якщо буде безпосередньо вогневий контакт з противником, то виступити вогневим заслоном”, – пояснює командир.

Командир показує карту і маршрути. Обговорюється все – яка дистанція буде між групами і між бійцями у кожній групі. Деталі у плануванні – це найважливіше. Складається враження, командир прорахував кожну секунду і кожен крок армійців. Тепер треба виконати задачу.

“Ціль – допомогти піхоті розгорнутися і організувати оборону визначеного рубежу. Зв’язок безпосередньо зі мною і з тім–лідером “Апач”. Резерви готові до роботи і артилерія нас прикриває. Які є питання? – Відсутні. – Все, хлопці, з богом. Поїхали”, – керує командир.

Далі механізм працює, як годинник. Хлопці швидко складають наплічники у багажники машин. Бійці, у кожній з автівок, мають свою конкретну задачу, але працюють разом, у команді. Хтось висувається на прикриття основної групи, хтось на випадок евакуації.

Після виходу групи, командир сідає за моніторинг. Він на постійному зв’язку із хлопцями і координувати усі їхні дії.

“Хвилювання. Постійний контроль, поточково виконання всіх заходів. Дуже велике переживання, бо ми не орки, яким кажуть, що робити і воно робиться. Це вже велика сім’я. Це брати, які пішли виконувати завдання”, – каже військовослужбовець “Платон”.

Нині, по всі лінії фронту відбуваються запеклі бої і південь країни не виключення. Але не дивлячись на масовані ворожі обстріли з артилерії, українські бійці успішно планують і виконують бойові завдання, аби повернути клаптик за клаптиком української землі під свій контроль.

“По іншому не буде. Просто не буде і все. Це все наше і ми за це… Не будемо вмирати за Україну. Ми будемо знищувати ворога за свою державу”, – переконує “Платон”.

Євгенія Китаїва, Ганка Кудрявцева, “5 канал”