“Це приниження”: в ОП закликали заборонити візи для росіян, адже це може стати першим кроком до бунту

Михайло Подоляк

Повномасштабна війна росії проти України

Радник голови ОП наголосив, що московитів не хвилюють масові вбивства, які чинить їхня армія

Заборона віз для громадян РФ – це перший крок до російського бунту. Принаймні, так вважає радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Про це він написав у Twitter, передає “5 канал”.

За його словами, московитів зовсім не хвилює, що Росія чинить масові вбивства, руйнує міста і шантажує підривом Запорізької атомної електростанції. 

Натомість розмови про заборону шенгенських віз допомагають росіянам усвідомити їхню відповідальність за наслідки війни РФ-ії проти України. 

Голова Офісу президента Андрій Єрмак додає, що заборона віз для росіян – це приниження. А щоби перемогти “русскій мір”, окрім візового бану, треба запровадити санкції проти РФ та надавати Україні потрібну зброю для боротьби з окупантами. 

За його словами, саме це лякає Московію, а тому саме візова заборона має бути спільною метою України, Європейського Союзу та США.

Як повідомляв 5.UA, Естонія закриває в’їзд росіянам із чинним шенгеном. 

Нагадаємо, прем’єрка Естонії Кая Каллас закликала зупинити видачу туристичних віз росіянам на поїздки до ЄС. Вона наголосила, що відвідування Європи – це привілей, а не право людини.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти заборони російським туристам кататися по Європі. Натомість голова МЗС України Дмитро Кулеба нагадав Шольцу, що не путін, а російські солдати вбивають, катують та нищать.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.