Наземне постачання для рашистів на правому березі Дніпра залежить лише від двох понтонних переправ – британська розвідка

Антонівський міст

Повномасштабна війна росії проти України

Протягом останніх днів росія змогла здійснити лише поверхневий ремонт Антонівського мосту

Українські військові продовжують влучно бити по мостах через Дніпро на окупованій Херсонщині, через що вони стають непридатними для військового постачання по них. Про це йдеться в черговому зведенні британської розвідки. 

У британській розвідці зазначають, що удари по мосту біля Каховської ГЕС, імовірно, зробили міст непридатним для проходження важкого озброєння по ньому.

“росія наразі змогла здійснити лише поверхневий ремонт пошкодженого Антонівського автомобільного мосту, який, скоріш за все, лишається структурно пошкодженим”, – повідомляє розвідка.

Також у розвідці нагадують про те, що ЗСУ пошкодили і залізничний мост поблизу Антонівського мосту. 

У відомстві наголошують. що навіть якщо росія зможе ґрунтовно відремонутвати мости, вони надалі будуть залишатися ціллю для українських військових, тож, імовірно, наземне постачання для кількох тисяч російських військ на західному березі майже напевно залежить лише від двох понтонних переправ.

Через це ключовим чинником витривалості російських сил на західному березі у британській розвідці вважають обсяг вже наявних їхніх запасів на місці.

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ зруйнували останній міст поблизу Каховської ГЕС, яким рашисти перекидали техніку.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.