росія кинула у війну проти України 137-тисячну армію – Резніков

російські військові

Повномасштабна війна росії проти України

За наявними даними, вороз перевершує ЗСУ за кількістю техніки

Російські окупанти кинули у війну проти України близько 137 000 осіб, при цьому Сили оборони України становлять близько мільйона людей, куди входять не лише ЗСУ – про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков, пише “Українська правда”.

За останніми даними, в Україні ці 137 тисяч утворюють від 111 до 115 російських батальйонно-тактичних груп, зазначив Резніков.

Він заявив, що до сили оборони України – ЗСУ, зв’язківці, кіберфахівці, прикордонники, поліція, Нацгвардія, СБУ та інші спецпідрозділи – розтягнуті по всій лінії фронту. А сукупна довжина ворожого кордону та лінії фронту в Україні становить 2500 км, зазначив високопосадовець

“2500 кілометрів сьогодні складає ворожий кордон. З часів Другої світової війни такого фронту не було ніде в історії людства взагалі. А тепер не забувайте, що треба резерви тримати, треба ж давати людям відпочити. Ми несемо, в тому числі, і втрати, на жаль … Не можна цей мільйон поставити на якомусь конкретному, найбільш небезпечному напрямі і перемогти ворога”, – пояснив Резніков.

За озвученими ним даними, ворог у багато разів перевершує ЗСУ за кількістю артилерії, військової техніки, авіації та снарядів.

“Кількість гармат, танків, літаків, артилерії, ракет, систем залпового вогню, снарядів. Їх у росіян багатократно, в 10-15 разів більше, ніж у нас. Історично в них стабільно мільйонна армія була. Уявіть собі, скільки вони накопичили на складах і арсеналах, і весь цей непотріб вони зараз везуть до нас”, – сказав міністр.

Читайте також: Казахстан збільшив свій оборонний бюджет: чи боїться країна нападу московії – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.