ЗСУ завдали окупантам значних втрат на Харківщині – Генштаб

Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів з території республіки Білорусь.

З 9 серпня у Мінську під керівництвом начальника генерального штабу збройних сил республіки Білорусь розпочато проведення зборів з підрозділами територіальної оборони із залученням військовозобов’язаних запасу, повідомили у Генштабі ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківщину нещадно обстріляли російські терористи: показали наслідки

На Харківському напрямку ворог активно вів повітряну розвідку БпЛА. Значні зусилля приділяє покращенню логістичного забезпечення підрозділів, що діють на зазначеному напрямку.

“З метою покращення тактичного положення окупанти вели штурмові дії в районах населених пунктів Уди, Петрівка та Гусарівка. Українські воїни завдали загарбникам значних втрат та змусили тікати назад”, – йдеться у повідомленні.

На Сіверському напрямку із ствольної артилерії ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Сеньківка Чернігівської області та Гаврилова Слобода, Старі Вирки, Середина-Буда і Бруски Сумської області.

“Здійснював обстріли неподалік Світличного, Прудянки, Руської Лозової, Черкаських та Руських Тишків, Верхнього та Старого Салтова, Коробочкиного і Шевелівки. Завдав авіаційного удару біля Гусарівки”, – повідомили у зведенні штабу 10 серпня.

Для підтримки “спецоперації” в Україні Росія створила нове велике формування сухопутних військ 3-й армійський корпус.

Він базується в Муліні Нижегородської області на схід від Москви.

Російське командування, як і раніше, стикається з конкурентними оперативними пріоритетами посиленням наступу на Донбасі й зміцненням оборони проти очікуваних українських контратак на півдні.