Україна та росія готуються до активних боїв на півдні – ОК “Південь”

ЗСУ

Повномасштабна війна росії проти України

Речниця сил оборони півдня підтвердила необхідність евакуації

Обидві сторони російсько-української війни готуються до початку активних бойових дій на півдні України. Про це розповіла речниця сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає “УНІАН”.

Вона зазначила, що наразі рашисти готують ударне угруповання на Криворізькому напрямку та намагаються підтягнути туди резерви. 

“Погрози та попередження про настання надзвичайно активної стадії війни мають місце, ми маємо це розуміти, що такі дії не виключаються. Але ми не маємо панікувати. З різних джерел чуємо різні сакральні дати, і всі говорять про те, що необхідно евакуювати мирне населення. Ми це підтримуємо і закликаємо допомогти нашим військовим. Ми готуємось до активних бойових дій, ворог це бачить і теж готується”, – зазначила Гуменюк.

Також вона розповіла про те, що окупанти намагаються споруджувати понтонні переправи через річки, а також залатати Антонівський міст. Гуменюк відзначила, що ці об’єкти знаходяться під вогневим ураженням українських військових, а ми маємо необхідну зброю, аби руйнувати їх. 

Крім того речниця сил півдня відзначила руйнування установок С-300, утім повідомила про можливі обстріли рашистами з РСЗВ.

“Ворог маскував та переміщував свої установки, але ми знищили одну батарею і знов поцілили минулої доби. Тепер їхні РЗСВ у нас на прикметі. Сподіваюсь, про них теж відзвітуємо”, – зазначила вона.

Як повідомляв 5.UA, на півдні ЗСУ поцілили в систему ППО рашистів – знищили чотири С-300 та три склади з боєприпасами.

Нагадаємо, що ворог планує контрнаступ для виходу на адмінкордони Херсонщини.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.