Ворожий снаряд розірвався під вікнами квартири, будинок здригнувся: подробиці обстрілу Харкова (Відео)

російська ракета

Повномасштабна війна росії проти України

Друзками повбивало багатьох дворових котів

Пошкоджені школи та дитсадочки, вибиті вікна у будинках та залишки боєприпасів у дворах. Рашисти обстріляли три житлові райони Харкова. Ворожим вогнем поранені троє людей. За попередніми висновками правоохоронців, ворог гатив із реактивних систем залпового вогню. 

Крилатий член родини Мельників – хвилястий папужка Кеша кілька годин мовчав від стресу. Його господарі Ігор та Світлана після ворожого удару самі ледве оговталися.

“Вибило вікно в дуже гучно було, і пошкодило газову трубу. Пішов газ, ми викликали газовиків, а самі сиділи у під’їзді”, – каже власник пошкодженої квартири Ігор Мельник.

Ворожий снаряд розірвався під вікнами квартири Мельників. Будинок здригнувся.

“Перші думки, щоб дитина не залишилась сиротою. Її тут немає. Ніч темна, дуже голосно, і страшно. Дякувати богові, що живі. Ми спали в під’їзді на карематі під сходинковою клітиною”, – зауважила власниця пошкодженої квартири Світлана Мельник.

Тротуари, засипані битим склом, вирви на клумбах, уламки снарядів у дворах та помешканнях. Саме такий вигляд має один із районів Харкова після нічних обстрілів.

“Сильно було гучно, я такого ще тут не чув. Це так було гучно, як коли у березні над нами сбили літак. У мене собака гуляти не хоче виходити, вона після таких обстрілів не ходить”, – запевнив житель обстріляного району Олександр.

Лише у цьому районі за одну ніч росіяни пошкодили шість шкіл та дитячих садочків. У дошкільному закладі снаряд пробив дах та зруйнував хол. Скалками посікло три газові труби. Правоохоронці збирають у дворах залишки ворожих снарядів. За попередніми даними прокуратури, їх випустили з реактивних систем залпового вогню. За останні кілька тижнів цей обстріл став одним із масштабніших. Вороги гатили одразу по трьох районах обласного центру. Унаслідок обстрілу у лікарні опинилося троє людей. У той час вони були надворі. Один із постраждалих у реанімації. У двох інших поранення середньої тяжкості. Також місцеві скаржаться, що друзками повбивало багатьох дворових котів – місцевих улюбленців.

Оксана Нечепоренко, Харків, “5 канал”

Читайте також: “Було страшно, ми впали на підлогу, побачили полум’я”: наслідки обстрілу московитами Миколаєва

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.