“Наступного року в них немає шансів”: вибори в Раду можуть відбутися цієї осені – Ярова назвала причину (Відео)

"Є сенс"

Необхідність провести вибори цьогоріч влада аргументує неефективністю парламенту і наявністю там депутатів з ОПЗЖ

Вибори до Верховної Ради України можуть відбутися цієї осені за ініціативи влади, оскільки через падіння економіки, наступного року у монобільшості не буде шансу пройти в парламент. Про це в етері програми “Є Сенс” на “5 каналі”  заявила волонтерка Дана Ярова.

“Ходять досить серйозні розмови, що вибори у Верховну Раду хочуть провести не наступної осені, як за конституцією, а цієї осені. Чому? Дуже проста є відповідь: попереду нас чекає девальвація, платіжки за комуналку, дуже різке падіння ВВП, дуже складні часи в економіці. Люди будуть шукати винних, а винна у нас завжди влада і на наступний рік у них шансів майже не буде”, – переконана волонтерка. 

Водночас вона розповіла, що необхідність провести вибори цьогоріч, під час війни, влада аргументує неефективністю парламенту, і тим, що попри заборону ОПЗЖ, вони є у Верховні Раді, а це можуть назвати порушенням Конституції.

Як відомо, внаслідок війни ВВП України може впасти на 35%. Також збитки, завдані війною з урахуванням втрат, у наступні роки можуть становити більш як трильйон доларів. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.