Зросла кількість вбитих та скалічених дітей окупантами

В Україні 359 дітей загинули внаслідок повномасштабної російської агресії. Понад 700 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Це попередні дані на ранок 5 серпня, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора. За добу кількість загиблих дітей зросла на одну особу, поранених щонайменше на сім.

“Внаслідок обстрілу ворогом зупинок громадського транспорту в центрі Торецька Донецької області поранення отримали троє дітей від 8 до 15 років. Стало відомо про загибель 14-річного хлопчика внаслідок обстрілів Маріуполя Донецької області на початку збройної агресії. Також в Донецькій області стало відомо про поранення внаслідок обстрілів ще чотирьох дітей”, ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали області, де діти найбільше потерпають від знущань окупантів

Загалом найбільше постраждало дітей в областях: Донецькій 371, Харківській 195, Київській 116, Чернігівській 68, Луганській 61, Миколаївській 57, Херсонській 54, Запорізькій 40.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, нагадали у відомстві.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2211 закладів освіти. З них 230 зруйновано вщент, за даними ОГ.

4 серпня близько 11:00 російські окупанти обстріляли місто Торецьк. Через це восьмеро цивільних загинули. Четверо поранені, серед них троє дітей, повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Зазначив, що влучили терористи у зупинку громадського транспорту. На той момент там було скупчення людей.