Зеленський: Amnesty International амністовує Росію-терориста

Росіяни скоїли черговий терористичний акт в Україні.

У Торецьку на Донеччині від удару по зупинці громадського транспорту загинули восьмеро людей. Тим часом організація Amnesty International намагається перекласти відповідальність Росії. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

“Сьогодні російські терористи нанесли черговий удар по Торецьку Донецької області, по зупинці громадського транспорту. Вісім людей загинули, серед поранених троє дітей. Уламками снарядів і вибуховою хвилею пошкоджені житлові будинки. Також пошкоджена церква Свято-Пантелеймонівський храм, священик поранений”, сказав Зеленський.

Це був свідомий удар окупантів, черговий акт терору цинічний і прорахований, заявив президент. “Вони знали куди б’ють і очевидно хотіли, щоб люди постраждали”, сказав президент.

“Проте щодо цього і тисяч інших злочинів російських терористів ми не бачимо чітких і вчасних звітів від деяких міжнародних організацій. Ми побачили сьогодні зовсім інший звіт від Amnesty International, який, на жаль, пробує амністувати державу-терориста і перекласти відповідальність з агресора на жертву”, заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських воєнних злочинців звели в одну базу

Не має і не може бути навіть гіпотетично жодної умови, за якою будь-який російський удар по Україні стає виправданим, сказав глава держави.

“Агресія проти нашої держави є нічим не спровокованою, загарбницькою і відверто терористичною”, заявив.

Росія ударами пошкодила або зруйнувала майже 200 релігійних споруд, майже 900 медичних закладів, більше 2200 освітніх закладів в Україні, нагадав Зеленський.

“Окупанти неодноразово свідомо били з артилерії і мінометів по чергах людей за водою, евакуаційних автобусах, зупинках громадського транспорту. Російська армія не зупинялась перед ударами навіть по меморіалах жертвам Голокосту, кладовищах, по табору з військовополоненими в Оленівці. І звітів про це чомусь немає. Ось така аморальна вибірковість”, сказав президент.

Зеленський сказав, що такими звітами Amnesty International допомагає російським терористам.

Доповнюється.