“Ремонт” Антонівського мосту: Викрили брехню російських пропагандистів

Вантажні автомобілі та військова техніка не зможуть проїхати Антонівським мостом у Херсоні.

Не допоможе навіть “ремонт”, який провели окупанти. Про це в інтерв’ю 24 каналу заявив ексрадник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань.

Вчора, 3 серпня, РФ випустила пропагандистське відео про ремонт моста – нібито вже відкрили рух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення Антонівського мосту: Жданов спрогнозував наслідки

Росіяни привезли із Нової Каховки бетонні дорожні плити “і зробили конструкцію, на яку просто як естакада наклали ці дорожні плити”, розповів Хлань.

Цим вони фактично збільшили навантаження на міст.

“Єдине, що може там проїжджати, це цивільний транспорт, легкові автомобілі… Але ніякий вантажний автомобіль, ніяке важке озброєння там проїхати не може, тому весь цей ремонт – не більше ніж пропагандистська картинка”, сказав Хлань.

Він також повідомив, що 3 серпня ввечері біля Антонівського мосту ударами ЗСУ було знищено будівельну техніку росіян, яку вони пригнали з тимчасово окупованого Криму.

Увечері 26 липня Збройні сили України вдарили по Антонівському мосту в тимчасово окупованому Херсоні. Били, ймовірно, американськими HIMARS.

РосЗМІ вранці 27 липня також повідомили, що рух мостом перекрито через пошкодження внаслідок останнього удару. У мережі тим часом публікують кадри того, який зараз вигляд має переправа.

Антонівський міст це один з двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повністю знищать міст, окупанти опиняться фактично в оточенні.