“Було страшно, ми впали на підлогу, побачили полум’я”: наслідки обстрілу московитами Миколаєва (Відео)

російська ракета

Повномасштабна війна росії проти України

Ракета впала посеред дороги

Чотири рази за ніч лунали сигнали повітряної тривоги у Миколаєві. А на ранок окупанти вдарили по середмістю із систем реактивно-залпового вогню “Смерч”. Поцілили у приватний сектор, де пошкоджено щонайменше півсотні осель.

13-річна Катя з жахом в очах переповідає свої відчуття, коли на світанку вороги вдарили по району, де вона живе.

“Взагалі страшно було, ми падали на підлогу, побачили полум’я, вікна як шторки підняли і вирішили бігти, а там вже все розбито і немає куди бігти”, – пригадує жителька Миколаєва Катерина.

Під час атаки дівчинка ночувала з бабусею. Літня жінка зізнається, що сама ніколи в житті не переживала такого жахіття.

“Лежу, дивлюся таке. Я думала цей будинок. Його як підняло, а це такий вибух і вогонь, нібито салют запустили, ми злякалися, попадали. Вікна падають, скло падає”, – каже жителька Миколаєва Галина.

Ракета впала посеред дороги – утворилася величезна вирва. Уламки боєприпасу розлетілися навколо. До найближчого будинку від вирви – 5 метрів.

“Я тримаю осколок від ракети, який знайшли на даху, страшний такий, руки від нього всі брудні”, – додала жителька Миколаєва Катерина.

Вибухова хвиля накрила багатоквартирні будинки. Найбільше пошкодило дахи.

“Були вікна, це все, що від них лишилося”, – зауважила жителька Миколаєва Лілія.

Після вранішнього обстрілу Лілія з чоловіком прийшли наводити лад у маминій квартирі. Саму жінку напередодні евакуювали до іншої області. Подружжя вже винесло з десяток відер скла та каміння.

“Трошки прибрали, але ще багато треба робити. Мама виїхала, а ми прийшли, адже сусіди сказали, що сталося лихо”, – зазначив жителька Миколаєва Лілія.

В обласній військовій адміністрації повідомили: війська рф гатили по приватному сектору. Пошкоджені понад півсотні будинків. Травмованих та загиблих – немає.

“Сьогодні вночі, 4 серпня місто Миколаїв був вкотре обстріляний із системи залпового вогню “Смерч”. Поцілили у приватні будівлі. На жаль, декілька приватних будівель значно пошкоджені. Але, на щастя, обійшлося без людських жертв, без поранених і загиблих”, – підсумував пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

Через високу ймовірність обстрілів військові наполегливо радять не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. А вночі, за можливості, перебувати в укритті або користуватися правилом двох стін.

Наталія Приходько, Миколаїв, “5 канал”

Читайте також: Чи можливий наступ ворога на Миколаїв найближчим часом – відповідь Віталія Кіма

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.є