Twitter заблокував акаунти російських пропагандистів

Twitter заблокував акаунти пропагандистського видання “РИА “Новости” в Євросоюзі й Великій Британії.

Під час входу з європейських країн в акаунти інформагентств “РИА “Новости” і “Прайм” надсилає повідомлення “доступ до облікового запису закрито”. Про це повідомляє “Коммерсант”.

Twitter пояснив, що сторінки російські ЗМІ заблокували. Причини такого рішення не повідомляли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РФ готуються до блокування YouTube. Російські студенти вчитимуться у ВКонтакте

Вхід на акаунти недоступний у всіх 27 країнах Євросоюзу. Доступ закрили до сторінок “РИА “Новости” “Термінові повідомлення РИА “Новости”, “РИА “Новости” Спорт, Прайм”.

Роскомнагляд водночас 4 березня заблокував Twitter на території Росії. В Україні доступ до Twitter-сторінок “РИА “Новости” є.

У Російські Федерації генеральна прокуратур визнала “небажаною” діяльність на території країни чотирьох іноземних неурядових організацій, зокрема розслідувального проєкту Bellingcat і видання The Insider.

За інформацією видання “Медуза”, до списку небажаних включили Bellingcat Ltd. (Велика Британія), Stichting Bellingcat (Нідерланди), The Insider (Латвія), Інститут правової ініціативи Центральної та Східної Європи CEELI Institute (Чехія).

Небажаним організаціям заборонено вести діяльність на території РФ під загрозою адміністративного й кримінального покарання. Роскомнагляд може вимагати від ЗМІ видалити публікації на основі матеріалів небажаних організацій, як це було з розслідуваннями “Проєкту”.