“Наше місто оркам не по зубах”

Харків’янин, 46-річний Олег, виготовляє у своїй майстерні глушники 20 липня 2022 року. Їх передадуть захисникам міста, що перебувають на лінії фронту.

Бої за Харків та його околиці тривають із першого дня повномасштабного вторгнення Росії.

Уранці 20 липня ворог ракетами завдав удару, убивши трьох мирних городян, зокрема 13-річного Дмитра Кубату сина шахістки, міжнародної майстрині Вікторії Кубати.

Унаслідок цих обстрілів було також пошкоджено мечеть у Київському районі міста.

Керівник Головного управління поліції в Харківській області Володимир Тимошенко радить переміщатися містом так, щоб поруч завжди було укриття для захисту від обстрілів.

 До постійних вибухів звикла, розповідає харків’янка Людмила Дмитрівна. Намагаюся без потреби з квартири не виходити. На початку березня разом із чоловіком виїхали на Вінниччину. Я там допомагала у волонтерському центрі. Але в червні повернулися додому. Тут чоловік почувається кориснішим. Він пенсіонер, але ремонтує машини, які переганяють для наших військових на передову. Намагаємося допомагати ЗСУ, як можемо і тим, що вміємо робити найкраще. Наше місто оркам не по зубах.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу “Країна”, оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”