ЗАЕС та турбіна – розповіли про свіжі російські фейки

Центр протидії дезінформації розвінчав нову російську пропаганду.

Російські ЗМІ повідомили, що “компанія “Газпром” не прийме турбіну для “Північного потоку” через режим санкцій Канади, ЄС та Великої Британії”. Нібито нинішня ситуація не відповідає контрактним зобов’язанням з боку Siemens. Це маніпуляція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сподівається на зняття санкцій: Газпром вдався до погроз

Попри повідомлення гендиректора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі про повний вихід Запорізької атомної електростанції з-під контролю представник Міністерства закордонних справ Росії Ігор Вишневецький заявив, що “дії російських військових не завдають жодної шкоди безпеці АЕС в Україні. А Запорізька АЕС, охорону якої здійснюють російські війська, працює у штатному режимі”. Це дезінформація.

У російському Міноборони заявили, що “у Добропіллі Донецької області в приміщеннях пологового будинку зосереджено підрозділи ЗСУ, обладнано склади озброєння та боєприпасів, а медперсонал і жінки з новонародженими дітьми не евакуйовані та фактично використовуються як “живий щит”. Це фейк.

Російські терористи обстрілюють позиції українських бійців, прикриваючись Запорізькою атомною електростанцією, яку вони зайняли в березні.

Тому українці не можуть бити у відповідь.

Бойові дії поряд з атомною електростанцією становлять велику загрозу для України й можуть призвести до наслідків, які можна порівняти з аварією на Чорнобильській АЕС 1986 року.