У Нацгвардії прокоментували визнання “Азову” в РФ “терористичною організацією”

Окремий загін спеціального призначення “Aзов” входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України.

Тому в Росії керувалися створеним у власних ЗМІ образом та навіть не розуміли, що йдеться про окремий загін спецпризначення державної структури, а не про неформальну парамілітарну групу”. Про це йдеться у повідомленні НГУ в Facebook.

“Офіційно повідомляємо, що окремий загін спеціального призначення “Aзов” входить до складу 12-ї бригади оперативного призначення НГУ. Це не окремий “полк”, а структурний підрозділ у складі НГУ військового формування у підпорядкуванні МВС, що створене і на законних підставах функціонує у державі і сьогодні продовжує виконувати бойові завдання із захисту держави”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Списки загиблих в Оленівці частково підтвердилися “азовець”

У НГУ зазначили, що через власні наративи та пропаганду у своїх та іноземних ЗМІ, РФ прагне зробити “Aзов” так званим “неонацистським полком”.

Для цього Росія постійно вигадує та поширює різні жахливі історії про діяльність “Азову”, його воїнів робить об’єктом залякування людей у власній країні та світі, а.знищення однією із цілей розпочатої війни.

“Після жахливої страти українських військовополонених в Оленівці, Росія шукає нові приводи і виправдання для своїх воєнних злочинів”, зазначили в НГУ.

У країні-агресорці Російській Федерації оголосили український полк “Азов” “терористичною організацією”. Таке рішення видав Верховний суд РФ у вівторок, 2 серпня. Також заборонив діяльність “Азова” в Росії. Російська суддя заявила, що “задовольнила адміністративну заяву генерального прокурора”. Також сказала, що виконання рішення починається негайно.