РФ перекидає десант на Херсонщину – Хлань

Росія перекидає десантні підрозділи у Херсонську область, там помітили скупчення ворожих військ.

Але роблять росіяни це для того, щоб посилити свою оборонну здатність, розповів радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань в етері інформаційного телемарафону.

“У розрізі того, що українські сили мають вже певну перевагу на лінії зіткнення і знищення тилових запасів ворога, окупант все ж таки перекидає свої десантні підрозділи. Те що відбувається це іде підсилення окупантів, щоб збільшити свої оборонні можливості. Іде підсилення, незважаючи на зруйновані логістичні і транспортні артерії постачання зброї та боєкомлектів”, розповів Хлань.

Він додав, що херсонці чують присутність Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни змінили плани наступу в Україні генерал Романенко

“Зараз, до речі, передають, що знову чутно вибухи по залізничної станції, де нещодавно було знищено більше 40 вагонів ворога… Це і паливно-мастильні матеріали і зброя, і боєкомплекти до систем залпового вогню. Чутно вибухи в районі Чорнобаївки. Наші збройні сили послідовно винищують абсолютно всі тилові запаси ворога і боєкомплектів, це все відбувається разом з результативними знищеннями польових складів і тилових запасів ворога”, зауважив Хлань.

Радник голови Херсонської ОВА розповів щодо понтонних переправ та паромів, які намагаються запустити росіяни після влучних точкових ударів ЗСУ по Антонівському мосту.

“Вони запустили дійсно декілька понтонних платформ біля Антонівського мосту, які виключно тягаються катерами з лівого-правого берегу, таке пересування займає по термінам десь дві години. Окупанти міксують це пересування своєї військової техніки з цивільним транспортом і як завжди, прикриваються цивільним населенням. Але цього (понтонних переправ Gazeta.ua) окупантам не вистачає і це дуже велика логістична проблема для окупантів”, сказав Хлань.

Російські окупанти та колаборанти на Херсонщині вже розробили концепцію підготовки до псевдореферендуму й визначили основні напрями роботи з прив’язками до дат.Завдяки цьому “голосуванню” росіяни сподіваються легітимізувати входження частини південної України до складу Росії.