Бадоєв жорстко висловився про російських зірок, яким знімав кліпи: “Безхребетні”

Режисер Алан Бадоєв розповів про співпрацю з російськими артистами. Зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пережив “глибоке розчарування”.

У липні Бадоєв виїхав з України, щоб підготувати благодійні заходи у кількох частинах світу. За кордоном дав інтерв’ю німецькому виданню Kaltblut.

Режисер не став заперечувати, що протягом 20 років знімав кліпи для топових артистів країн СНД, зокрема й Росії. Однак, за його словами, після 24 лютого він відрікся від співпраці з російськими зірками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Зомбі в пастці” Бабкін розповів про родичів із Росії

“Я пережив спочатку шок, страх, а потім глибоке розчарування. Адже по суті люди, для яких я творив, виявилися безхребетними, переляканими, а іноді й брехливими. Коли до твоєї країни прилітають бомби, коли гинуть твої друзі, ти не можеш бути осторонь. Ти маєш бути на боці правди”, наголоси Бадоєв.

Він зазначив, що більше не творитиме для зірок з РФ, бо ті не варті його кліпів.

“Мій етап роботи з російськими артистами завершений, вони не варті моїх кліпів і тієї любові, без якої я не можу творити. Сьогодні переді мною більш глобальні цілі та завдання”, додав режисер.

Бадоєв створить документальну стрічку “Довга доба” про перші дні війни в Україні. Це проєкт, який у художній формі має осмислювати події, що трапилися з людьми після повідомлення про початок повномасштабного вторгнення Росії.