На Херсонщині окупанти бояться контрнаступу ЗСУ – “рискають” у смартфонах місцевих

У селищі Брилівка в Херсонській області російські окупанти виселили мешканців зі своїх будинків біля залізничної станції, щоб місцеві не повідомляли Збройним силам України про рух техніки окупантів.

Через успішні дії українського підпілля росіяни змінили тактику і посилили репресії. Про це повідомив СтратКом ЗСУ.

“Наразі окупанти під час антипартизанських рейдів більше не використовують військову форму і пересуваються на автомобілях з українськими номерами. Зафіксовано також випадки використання розвідувальних БПЛА”, пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщину до “підсмажених” росіян привезли лікарів з РФ

У Брилівці окупанти виселили із власних будинків мешканців, які живуть у радіусі 400 м від залізничної станції.

“Станцію оточили, щоб місцеві не здавали рух окупаційної техніки ЗСУ. У той же час, збільшується кількість перевірок смартфонів, документів, персональних комп’ютерів та обшуків будинків серед жителів півдня”, повідомляють.

Також військові РФ масово шукають у місцевих стрілецьку зброю, яку потім вилучають навіть попри дозволи, адже розуміють, проти кого ця зброя буде направлена під час контрнаступу ЗСУ.

Російські окупанти вели штурмові дії в районі Трудолюбівки на Південнобузькому напрямку. Успіху не мали, відійшли, повідомляв сьогодні Генеральний штаб ЗСУ.

Українські військові знищили російський ешелон на півдні. Також воїни знищують ворожі склади і бази окупантів у Запорізькій і Херсонській областях.

Ворог перекидає частину своїх сил зі сходу України у Херсонську й Запорізьку області, але це йому не допоможе, сказав президент Володимир Зеленський.