Теракт у Вінниці: знову зросла кількість загиблих

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару у Вінниці 14 липня зросла.

Помер лікар Павло Ковальчук, повідомив у Telegram-каналі голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракт у Вінниці: кількість загиблих знову зросла

“20 днів боролися за його життя після рашистського теракту у Вінниці. Опіки та поранення виявилися надто важкими. Вічна та світла пам’ять”, написав він.

Внаслідок ракетного обстрілу загинули 27 людей.

Лікар у своєму останньому дописі у Facebook 21 липня розповів, як йому пощастило вийти з кабінету, що палав, і дістатися до станції швидкої допомоги.

Павла двічі прооперували, а 17 липня гелікоптером транспортували до Львова, де йому провели ще одну операцію.

“19 липня разом з дружиною був доставлений до кордону з Польщею, звідти гелікоптером до Кракова. Краківський опіковий центр є одним з найпотужніших у Польщі. Одразу після прильоту знову був прооперований”, розповів Ковальчук.

На момент опублікування допису загальний стан лікаря був важкий, переважно стабільний.

“Стан опіків, втрати рідини через опіки, біль добре контролюється лікарями. Найголовніше я живий, я в свідомості, бачу та відносно непогано чую, можу рухатися та сподіваюся зможу рухатися повноцінно”, зауважив тоді загиблий.

Російські окупанти обстріляли Вінницю вранці 14 липня. Гатили з акваторії Чорного моря крилатими ракетами “Калібр” із підводного човна.

Епіцентр вибуху автостоянка в центрі міста, де було багато автомобілів. На місці виявили залишки двох ракет.

Внаслідок удару загинули троє дітей до 10 років.