Окупанти готуються побити “рекорд цинізму” на Азовсталі – що затіяли

Російські терористи планують провести рок-концерт на знищеній ними Азовсталі в Маріуполі Донецької області.

Так вони хочуть відвернути увагу містян від реальних проблем. Про це повідомила Маріупольська міська рада в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В оточенні ворога: показали унікальні кадри евакуації поранених захисників з Азовсталі

“Російські окупанти продовжують ставити рекорди у своєму цинізмі. Тепер вони анонсують проведення рок-концерту на меткомбінаті, де загинули наші герої. Вчергове вони намагаються відволікти жителів від справжніх проблем картинними заходами”, наголосили в повідомленні.

У Маріуполі окупаційна “влада” досі не може дати воду та опалення. Попри це проводять концерти в місті, де ще досі “сотні непохованих людей під завалами”, додали в міськраді.

Оборона Маріуполя тривала 86 днів. Росіяни понад два місяці безперервно обстрілювали його з гаубиць, танків, кораблів та авіації. Імовірно, використовували й протибункерні авіабомби ФАБ-1000 і ФАБ-3000.

З 18 березня бої тривали на території металургійного комбінату “Азовсталь” і навколо нього. За травень на завод скинули 714 т авіабомб у тротиловому еквіваленті.

Українські військовослужбовці й цивільні потерпали від браку води, їжі, медикаментів і боєприпасів. Медики були змушені ампутувати пораненим кінцівки, бо не було стерильних пов’язок, медичних інструментів та антибіотиків.