“Чим більше у нас зброї, тим коротша відстань до миру” – Порошенко в інтерв’ю Newsweek

Порошенко

Повномасштабна війна росії проти України

П’ятий Президент закликав західних партнерів допомогти закінчити війну до початку 2023 року

Петро Порошенко в інтерв’ю американському журналу Newsweek заявив, що Україні потрібна зброя, яка може змінити правила гри. Він підкреслив, що йдеться і про винищувачі F-16, щоб продовжити контрнаступ проти російських військ і посилити тиск на путіна. 

П’ятий Президент закликав західних партнерів допомогти закінчити війну до початку 2023 року та ігнорувати погрози ескалації з боку кремля.

“Я вважаю, що нам однозначно потрібно закінчити війну до кінця року”, – сказав Порошенко.

“Тому у нас немає року на постачання F-16 і двох років на постачання Patriot. Ми повинні говорити про дні. Тому що рік або роки можуть повністю змінити всю ситуацію в Європі. Це абсолютно небезпечно для всього світу”, – наголосив він. 

“Змінять ситуацію не лише танки Leopard чи артилерія М777. F-16 змінить гру, тому що ми можемо зупинити домінування росії в повітряному просторі. Протиповітряні ракетні системи можуть мати такий же ефект, як РСЗВ і F-16. Це нам потрібно зараз, тому що у нас дуже вузьке вікно можливостей”, – сказав Порошенко. 

“Поки у нас немає F-16, ми однозначно повинні запустити спеціальну програму підготовки та навчання українських пілотів на авіабазах НАТО”, – сказав Порошенко.

На запитання, чи це лише питання часу, коли Україна отримає F-16, Порошенко відповів: “Якщо ви не оптиміст, якщо ви не вірите в справжню перемогу власної країни, ви не можете бути головнокомандувачем Збройні сили”. 

“Уявіть собі, що чим більше у нас зброї, тим коротша відстань до миру”, – сказав п’ятий Президент України.

Нагадаємо, Петро Порошенко передав на фронт комплекс безпілотників H10 Poseidon Mk II для Десантно–штурмових військ.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.